Centre d'Estudis d'Ulldecona

logotip centre d'estudis ulldeconaEl Centre d’Estudis d’Ulldecona es va fundar el 15 d’abril de 1992. L’entitat no té caràcter lucratiu i es troba degudament legalitzada al Registre d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2.213 de la Secció 1 del Registre de Tarragona. El seu finançament es basa, fonamentalment, en les aportacions del socis. La quota anual és de 15 €. En l’actualitat compta amb 225 socis.

La finalitat de l’entitat (segons els seus estatuts) consisteix en la creació d’una infraestructura per a la recerca, l’estudi i investigació en l’àmbit local i comarcal, amb l’objectiu de divulgar el treballs que s’hi duen a terme. Al mateix temps , volem promoure la salvaguarda del patrimoni documental, monumental, natural i cultural que tinguen o hagen tingut relació directa o indirecta amb Ulldecona i la seva comarca.

Per tal de portar a terme els seus objectius, l’entitat promou i organitza activitats culturals, com ara publicacions, exposicions i conferències. També es preocupa de recollir i inventariar material divers, com ara fotografies i publicacions antigues, objectes d’abans, etc…

L’organigrama de govern de l’entitat es compon de l’assemblea general, l’òrgan suprem de decisió, i de la junta directiva, encarregada de les tasques d’administració i representació de l’associació.

Entre les activitats de caràcter extraordinari, cal destacar-hi la celebració del XXIII COL·LOQUI GENERAL DE LA SOCIETAT D’ONOMÀSTICA , organitzat a Ulldecona els dies 25 i 26 d’octubre de 1997, conjuntament amb el Museu del Montsià i l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre.

L’anagrama del Centre d’Estudis d’Ulldecona reprodueix (a més de l’escut d’Ulldecona) un gravat halteriforme que es troba esculpit a la cova de Santa Magdalena, la qual se situa a la serra de Godall, dins del terme d’Ulldecona.

Actualment, el Centre d’Estudis té la seva seu social a la casa de mossèn Domingo Solà Callarisa, situada a la Murada de Dalt, 76, d’Ulldecona, la qual ha estat restaurada per l’Obra Missionera Ekumene, institució que ell mateix va fundar. L’edifici és d’ús compartit entre Ekumene, el Centre d’Estudis i l’Ajuntament, el qual gestiona, a través de la seva oficina de turisme, la visita a la casa on s’hi troba una exposició de caire etnològic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s