VISTAHERMOSA, EL QUE LA GELADA S’ENDUGUÉ

El passat diumenge 23 d´octubre, malgrat l´amenaça de pluja, vam poder gaudir d´un nou itinerari de Terres de Cruïlla a Peníscola.

En aquesta ocasió, que coincideix amb el 60 aniversari de l´any de la Gelada, l´objectiu era donar a conèixer Vistahermosa, la zona més alta conreada del terme municipal de Peníscola, en una cimera a vora 400 metres d´alçada sobre el nivell de la mar i que hagué de ser abandonada de forma sobtada arran de l´esmentada terrible Gelada del 56.

La zona es troba enclavada dins del Parc Natural de la Serra d´Irta, i gaudeix d´unes vistes espectaculars de la contrada i de la Mediterrània. També presenta la particularitat de presentar diverses tipologies d´aixoplucs, margenats, casetes, cocons i corralisses realitzades en la tècnica de la pedra en sec.

L´excursió també ens va permetre visitar i interpretar altres fites del nostre territori, com ara l´ermita de Sant Antoni, centre de devoció popular des del segle XIV a la localitat, un espectacular corral o diverses plantes típiques de la nostra serralada.

Accediu a les fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s