ENGEGUEM EL PROJECTE SOBRE LA GELADA DEL 1956

Fa 60 anys, concretament l’any 1956, es va produir un dels fets demogràfics més transcendents per a les nostres comarques: una gelada que va durar des del dia 2 fins al 27 de febrer sent els dies 10 i 11 de febrer els que van tenir les temperatures més baixes.

Les entitats que formem part de Terres de Cruïlla engeguem una recerca  sobre el que va passar aquells dies i els canvis que van provocar en la forma de viure dels nostres pobles (abandonament dels conreus, immigració, pèrdues econòmiques…). Col·laboren també en el projecte l’Institut Ramon Muntaner, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Jaume I de Castelló.

All-focus

All-focus

Aquest dissabte dia 23 ens hem reunit a Sant Mateu per marcar els objectius i les pautes de treball. Abans d’això, però, hem fet valoració sobre els itineraris del 2015 i hem començat a planificar els del 2016.

IMG_20160123_121314

La nostra intenció en el nou projecte sobre la Gelada és recollir tot tipus d’informació sobre aquest esdeveniment: fotografies, imatges, escrits, dades de temperatures, cartes de gent que va tenir que immigrar a treballar a altres llocs, relats orals, etc.  Us agrairem que col·laboreu des de qualsevol àmbit. Us podeu posar en contacte amb nosaltres mitjançant el correu centredestudis.lasenia@gmail.com (Lluís Miró) o el telèfon de l’IRMU 977 40 17 57 (Elena Espuny)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s