Presentació del conveni de col·laboració
VULL (Valltorta-Gassulla-Ulldecona) i conferència sota el nom “L’ART RUPESTRE DE LA COLUMBIA BRITÀNICA. CANADÀ” a càrrec de Chris Arnett.
VULL (Valltorta-Gassulla-Ulldecona) és el nom del nou conveni de col·laboració entre dos dels conjunts rupestres més importants de tot l’Art Llevantí, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998. La finalitat d’ambdós conjunts és vetllar per la difusió, protecció, investigació i coneixement. Aquesta coincidència d’intencions lligat a la proximitat i les característiques, ens han fet decidir a establir i estretir lligams i així eixamplar les possibilitats i l’oferta patrimonial de la zona, buscant sinergies i activitats comunes. En definitiva, optimitzar recursos i créixer de portes enfora però també apropar dos conjunts complementaris a la població.
Una bona forma de sumar esforços, estretir llaços i apropar el nostre/vostre Patrimoni a la nostra/vostra gent.
Participaran: Núria Balagué (Alcaldessa d’Ulldecona), Josep Romeu (President del Centre d’Estudis d’Ulldecona), Càrol Allepuz (Presidenta de l’Associació d’Amics Valltorta-Gasulla) i Agustí Vericat (Director del Centre d’Interpretació d’Art Rupestre Abrics de l’Ermita).
CHRIS ARNETT és investigador del Departament d’Antropologia de la Universitat de British Columbia. Vancouver. Ha estudiat l’art rupestre dels indígenes de Cultura Salish del sud-oest canadenc durant més de 25 anys. Especialment centrant-se en la relació que encara conserven les poblacions indígenes respecte al mateix.
Els seus estudis integren diverses disciplines com l’arqueologia, l’etnografia, l’etnohistòria i la cosmovisió. Aquesta visió de l’Art Rupestre des de la perspectiva de societats contemporànies ens apropa a la comprensió dels mecanismes i les relacions socioculturals i mediambientals que conformen el complex Món de l’evolució del pensament humà, aportant llum sobre algunes ombres del passat.
Oportunitat excepcional per a conèixer llunyanes societats actuals sense perdre de vista el que això ens aporta sobre el nostre passat.
Retroenllaç: Presentació del projecte VULL | Terres de Cruïlla